Veckans övning v.31 – Gå eller slänga?

Den här veckan tänkte jag vi skulle fundera och filosofera kring några tankar om hur vi går när vi bara är människor och vad/om det har för betydelse för hästen.

Vi är ryttare kanske någon timma om dagen i snitt. Vissa har fler hästar att rida varje dag och andra kanske rider någon gång i veckan. Hur eller hur så är de allra flesta av oss ”bara människa” större delen av våran vakna tid på dygnet.

Om vi någonstans har en idé om att hästen är ryttarens spegel och vi har ett nöje av att utforska vad det kan innebär så kan funderingar kring hur vi går och hur vi nyttjar oss när vi inte sitter i sadeln väcka någon nivå av upptäckarglöd.

Jag har haft, och kommer att ha, vid flera tillfällen en workshop hemma på gården där ämnet vi utforskat har varit hur vi går. Det är osteopaten Per Gunnar från Friskhuset i Linköping som kommit och hållit i workshopen. Han är, förutom osteopat, även utbildad rörelsecoach inom Walkfeeling och Runfeeling samt utbildad i Optimummetoden som också har med rörelse och postural träning att göra.

Väldigt spännande och ju fler gånger jag deltar på hans workshops desto mer får jag med mig, både för mig själv som människa och ryttare samt till mina elever. Många trevliga tankar och medvetenhetsövningar.

Den tanken jag vill dela med mig av den här veckan som fastnade lite extra på senaste workshopen är:

”När du går, slänger du med dina ben eller går du varje steg?”

Hur tolkar du och din kropp frågan? Blir det en skillnad på hästryggen?