Madelene Libonius

Utbildning/Disciplin: Centrerad Ridnings instruktör nivå II

Western, dressyr, utställning samt Working equitation

Undervisar: Har elever inom de flesta discipliner och i alla åldrar.

Hjälper även till med inridning/omskolning/vidareutbildning samt lastträning och problemlösning.

Vad CR är för mig: CR för mig är ett fantastiskt verktyg för att få en bättre kommunikation med hästarna. Det blir tydligare vad vi vill och vi får större förståelse för varför det ibland inte blir som vi tänkt oss.

Ambulerande: Ja

Bor: Sunne, Värmland

Hemsida: http://www.amity.nu

Sociala medier: http://www.facebook.com/amityhorsetraining

Kontaktuppgifter: madelenelibonius@hotmail.com

073-6787496

Min historia:
Jag har alltid älskat hästar och började på ridskola när jag var 4. Jag var aldrig helt tillfreds med ridningen som lärdes ut och hade svårt att förstå varför jag till exempel skulle trycka ner mina hälar eller använda spö om hästarna inte förstod vad jag ville. När jag var 10 fick jag min första egna häst, en äldre Arab-herre som hette Gullit. Då började jag gå min egen väg. Jag kom i kontakt med Western och föll för de långa tyglarna och små hjälperna. 2008 började jag rida på Slängsboda arabstuteri (www.slangsboda.se) och flyttade snart även dit min häst. Jag fick då lära mig om CR och tränade under många år för bla Lotta Månsson. Jag minns hur lycklig jag var över att hittat ett sätt att rida på där jag kunde styra min egen kropp så väl att hästarna gick som jag ville utan att jag tog i tyglarna och där alla instruktörer kunde förklara varför jag skulle göra på ett visst sätt. Jag blev senare anställd på Slängsboda och arbetade i nästan tre år med att träna och tävla deras Arabiska fullblod.

2016 flyttade jag till Värmland och i november 2018 uppfyllde jag mitt livs största dröm och köpte en egen gård. Här bor jag med med mina hästar, en hund, tre katter och några kaniner. På gården har jag byggt ett stall med 4 boxar samt en stor ligghall och en ridbana. Mina hästar går på lösdrift med en rejäl skogshage och jag är väldigt mån om att de ska få sina naturliga behov tillfredsställda.

Foto Johanna Zackrisson
Foto Louise Wale