Hedvig Ahlsten

Utbildning/Disciplin:
FT Tamningamaður (instruktör och hästtränare) utbildad på Hólar, Island
Instruktör i Centrerad Ridning nivå II
Kraniosakral terapeut på häst och utbildar mig på människa.

Undervisar: Gångartsridning, Dressyr, Markarbete/Hästhantering/Problemlösning/Lastträning, Avsuttna kroppsmedvetenhetsövningar.

Disciplin, ras, ålder och nivå spelar ingen roll, alla är välkomna

Vad CR är för mig: Balans, samspel, harmoni, kroppsmedvetenhet, personlig utveckling, biomekanik hos både häst och ryttare, enkelt, logiskt, detaljer, helhet.

Ambulerande: Ja

Bor: Utanför Linköping, Östergötland

Hemsida: Limmerhults Gård, Häst- & Ryttarutveckling

Sociala medier:

Facebook

Instagram

Kontaktuppgifter:

070 23 24 508

hedvig.ahlsten@gmail.com

Min historia:

Bor på gården Limmerhult utanför Linköping.

Jag startade min verksamhet 2012, Limmerhults Gård Häst- & Ryttarutveckling då jag flyttade hem igen efter 5 år på Island. Jag är utbildad ridinstruktör och hästtränare på Hólar 2009-2011 och jobbade under mina år på ön som tränare på olika gårdar. 2015 utbildade jag mig till CR-instruktör nivå I och 2018 uppgraderade jag till CR-instruktör nivå II.

Min verksamhet består av lektioner/kurser, in- och tillridning, försäljning, uthyrning av paddock och ovalbana, inackorderingsstall samt behandlingar med kraniosakral terapi för både häst och människa.

Lektioner och kurser kan variera i innehåll: ridlektioner, markarbetes-/kommunikation-/relationslektioner, problemlösningslektioner, avsuttna kroppsmedvetenhetslektioner, lastträning mm mm. Tar emot alla hästraser oavsett discipling, nivå och ålder. Fokus ligger framförallt på dig som ryttare/hästhanterare, balans, koordination och känsla. Att uppleva samspelet häst-människa.

In- och tillridning har främst varit av islandshästar men sedan min tid tillbaka i Sverige har jag även fått chansen att rida in och rida till andra raser så som Tinker, New Forest, Nordsvensk, Rocky Mountain Horse, Lusitano mm.

På gården har jag paddock och ovalbana som finns till uthyrning.

Har viss inackorderingverksamhet. Alla hästar går på lösdrift i blandflock och i stora hagar.

Själv äger jag 5 islandshästar och en arabkorsning i dagsläget. Några av dem är färdiga ridhästar och går med i min verksamhet i varierande omfattning. Resten är i olika utbildningsstadier. Några kommer jag inte göra mig av med och några får jag se hur de artar sig.

Jag lägger stor vikt vid relationen till hästen i min hantering, träning och undervisning. Att vara tydlig, ärlig och rättvis. Att läsa av individen jag har att jobba med, ställa lagom höga krav och öka successivt med träning för att skapa en trygg, modig och arbetsglad häst och en trygg, modig, inkännande och självtänkande ryttare.

Den kraniosakrala terapin har gett mig en ännu större förståelse för biomekaniken både hos häst och människa. Har fått mer finstilta ögon för att se hur balansen och koordinationen påverkas hos individen och hela ekipaget. Det har gett mig verktyg till att kunna förklara ridning på fler sätt, samt via behandling få bättre resultat.

Brenna frá Hrísum II
Foto Elettra Sonedotter
Bógatýr frá Stóradal
Foto Catharina Wiberg