Hanna Nordin

Utbildning/Disciplin: Centrerad Ridning Instruktör Nivå II

Undervisar: Dressyr, Markarbete och ledarskap

Vad CR är för mig: Genom CR får jag verktyg som ger ekipaget balans och samspel.

CR ger ekipaget kunskap att utveckla små signaler att använda i sitt utövande.

CR kan ge hela ekipaget lätthet i sina rörelser så vi kan nyttja våra kroppar till fullo.

Ambulerande: Ja

Bor: Hälsingland

Kontaktuppgifter: jattendal@hotmail.com

073-80 94 008

Min historia: 
Jag började att rida som 6åring. Då köpte vår pappa en 2årig oinriden hingst. Jag tror fortfarande att lotten föll på just denna Bponny för att pappa tyckte synd om honom i den leriga hagen som han stod, lite mager och skamsen. Han hette Apache och var ett Gotlandsruss.

Där började min resa. Med lilla söta Apache som jag och min lillasyster red in och körde in med pappas hjälp.

När jag blev äldre så sökte jag samspelet med hästarna på många vis. Jag lärde mitt fullblod Prinsen, alla möjliga konster. Jag satt i hagen och studerade hur hästarna hanterade varandra och jag kollade på filmer för att lära mig mer.

I ridningen fann jag mycket kunskap och lycka från många olika tränare. Ändå har jag letat det sättet att rida som kändes rätt för mig. Och Det tyckte jag att jag hittade när jag red Centrerad Ridning för Anki Syversen för första gången!

Lillasyster ,som jag delat allt som har med hästar att göra, ringde mig och sa att jag borde testa CR. “Det är så som vi vill rida”. Och Det var det!

CR (och Anki) gav mig verktygen för HUR jag skulle nyttja mig i ridningen. Och just det också….mig. Allt detta fokus på hästar genom åren. Men när jag och lillasyster diskuterade efter varje ridpass så blev våra frågor: Om jag vill ha det så. HUR gör JAG då?

Hästarna. Dessa kloka djur. De följer oss i allt vi gör, bara vi frågar rätt frågor och har Tiden för dem att ge svar.

Genom den Centrerade Ridningen har jag fått de verktyg som ger mig såå mycket. Och nu vill jag ge dessa verktyg till alla jag möter i min roll som instruktör.