Yoga

Jag har under det senaste månaderna tagit mig tid att börja med yoga. Jag har försökt yoga vid flera tidigare tillfällen i livet men haft svårt att hålla rutinen. Jag försöker att inte slå på mig själv för det, utan acceptera att jag har mycket att hinna med på en dag. Förra året skrev jag om liksidigthet i vardagen, om hur vi som har svårt att hitta tid att regelbundet träna, kan bli medvetna om det vi gör och träna liksidigthet och kroppsmedvetenhet medans vi tex mockar eller packar höpåsar. Det hållet jag fortfarande fast vid, att istället för att vara besviken över att en inte hann träna, försöka få kroppsmedvetenheten automatiserad och göra sina sysslor åt båda hållen, med bålstöd och i balans. Nu har jag dock (äntligen) hittat Yin Yoga, en yogaform som jag både hinner och orkar med och som jag faktiskt längtar efter att göra, som dessutom har gjort fantastiska resultat på min kropp.

Jag vet att alla redan vet att yoga är superbra att hålla på med, men jag vill ändå dela med mig ifall någon mera tidigare provat yoga men av olika själv inte hållit igång den. Yin yogan är en lugn yogaform där en inte behöver komma ihåg en massa steg och rörelser. Kan man inte yoga på studio så hittar en sina favoriter och tränar hemma. Man håller varje pose i ca 4 minuter, vilket gör att även bindväven hinner slappna av, och man pressar aldrig sig själv till max, utan håller stretchen till ca 80% av ens kapacitet, och har såklart mycket fokus på andningen vilket vi med fördel kan ta med oss upp i sadeln.

Jag kom i kontakt med den här formen av yoga på en studio här i Sunne, men har flera elever som prova och hittat information och instruktioner på nätet. Här kommer därför lite länkar för er som är intresserade.

https://yogobe.com/se/yoga/stilar/yin

Home Page

Yinyoga

//Madelene Libonius