Veckans Övning v.31

Idag tänkte jag ge dig en liten tankebild du kanske kan ha nytta av i ridningen för att hålla dig liksidig och rakt över hästen i vilken övning du än sen tänker dig vilja utföra tillsammans med din häst.

Tänk dig att du har ett kryss där ena kryssbenet går mellan höger axel och vänster höft/sittben och det andra kryssbenet går mellan vänster axel och höger höft/sittben.

Är kryssets ben lika långa? Hamnar krysset inuti dig, fram på kroppen eller bakpå kroppen?

Kan placeringen av krysset i/på kroppen förändra upplevelsen, t.ex. om du upplever att krysset är på framsidan, skulle du i tanken kunna flytta det till baksidan kroppen, och hur upplever du det? Blir det någon förändring i dig och i hästen?

När du sedan rider någon krumelur, kan krysset hjälpa dig att svänga genom att det roterar ihop med din kropp? Förblir kryssets båda ben lika långa eller är det något av benen som blir längre/kortare? Förbli krysset i/på kroppen där du hade det i stillastående och på rakt spår?

Där kryssets båda ben möts, kan du ha en känsla av att du får fylla ut där?

2 Comments

Comments are closed.