Helgövning v.39

Idag tänkte jag bröstbenet skulle få bli lite mer i vårat medvetande.

Du kan välja att börja med detta från marken eller så gör du det uppsuttet direkt.

Många av oss är i vardagen stressade, vi har bråttom till jobbet, vi har bråttom på jobbet, vi har bråttom hem, till bussen, till affären, till stallet o.s.v. o.s.v. Hos de allra flest innebär det att kroppen är lätt framåt tippad och vi gå mer i påskjut än i lyftet av benen. Ont i skuldror, nacke, ländrygg, knän m.m. blir symtomen.
Många gånger lyfter vi oss upp med hjälp av bröstmuskulaturen för vi måste ju komma ihåg att sträcka på oss också får vi ju ibland höra, vilket i de allra flesta fallen görs genom att höja bröstbenet.

Stå höftbrett på marken alt. sitt i sadeln, lägg en hand på bröstbenet och en hand på korsbenet, känns dina händer parallella? Svanka och kuta några gånger och upplev hur bröstbenet och korsbenet förhåller sig till varandra. Försök sedan undersöka om det är möjligt att ha känslan av att bröstben och korsben är parallella. Kan det hjälpa att slappna av i bröstmuskulaturen, eller kanske tänka att bröstbenet får vila en aning? När du hittar det, hur upplever du din ländrygg? Påverkas din andning? Händer det något nere i sittbenen och/eller nacken? Hände det något med din tyngdpunkt?

Lek sedan med tanken att du ska svänga till höger, hur långt kan du rotera? Påverkas möjligheten till rotationen med en lätt spänning kring bröstbenet respektive om bröstbenet kan få vila?
Blir det samma upplevelse när du tänker att du ska svänga till vänster?

Om du inte redan sitter till häst så studsa upp i sadeln och notera vad din kropp gör per automatik när du rider och vad händer om du skickar lite medvetenhet till bröstbenet, påverkar det hur du nyttjar dig och hur hästen svarar både på rakt och böjt spår?

Ett litet tillägg för att du ska förbli rak över hästen och undvika att rotera för mycket, läs gärna helgövningen från v.31

Önskar dig en härlig helg full med upptäckarglädje
//Hedvig

Bild från appen Visible Body
Bild från appen Visible Body