”Elettras fabulösa pepplista för gråblaskiga dagar”.

Höst.. Det blir mörkare, kallare och blötare. Jag tänkte skriva ett blogginlägg för att inspirera och engagera Er läsare, men insåg snabbt att jag själv saknar motivation och inspiration. Jag ser verkligen upp till de personer som har en halvtimme över och klämmer in ett ridpass innan jobbet medan jag själv gör en kopp kaffe och sätter mig och slösurfar i soffan. När det nu plötsligt var torsdagskväll och jag fortfarande inte hade kommit på vad jag skulle blogga om så började jag fundera över vilka hjälpmedel jag kan använda mig av för att inspirera mig själv. Därför har jag knåpat ihop en lista över motivationshjälp som jag valt att kalla för;

”Elettras fabulösa pepplista för gråblaskiga dagar”

  • Lyssna på poddar. Det finns många bra ridpoddar att lyssna på, tillexempel ”En mental halvhalt” av Ryttarinspiration, eller min absoluta favorit; avsnittet om Centrerad Ridning med Lotta Månsson-Söderström i ”Ridpodden”.
  • Boka in en träning eller kurs. Det brukar vara det som ger mig mest motivation, att ha en träning, kurs eller tävling att se fram emot. Inför en kurs eller träning måste jag långsiktigt bygga styrka, kondition och koordination för både mig och min häst.
  • Mål och träningsplan. Skapa en träningsplan med hjälp av din tränare eller hitta material från min favorit: Susanne Widner – Uppbyggande Träning.
  • Planera in ridträffar med hästvänner. Boka in en eller flera träffar med ridkompisar för att motivera och peppa varandra, kanske för en uteritt eller en gemensam träning där ni hjälper varandra.
  • Nya träningsformer. Det är alltid roligt att utvecklas i sin ridning, och det behöver man ju inte alltid göra på hästryggen. Har du provat på tillexempel Yoga, Alexanderteknik, Feldenkraismetoden, Thai Chi eller Franklinmetoden? Vad kan du hämta där som du sen kan ta med dig upp på hästryggen?
  • Studiecirklar. Hitta en rolig bok som du och dina vänner kan läsa och diskutera kring. Peppa varandra att nå era mål. Lästips kan du hitta HÄR i ett tidigare inlägg från Hanna.
  • Nya övningar. Har du provat de övningar vi tidigare postat här i bloggen? Om inte så kanske det är dags nu. Klicka HÄR för att komma till våra övningar.

Vad gör ni läsare för att hålla motivationen uppe under årets mörkaste månader? Era bästa tips mottages tacksamt!