!Tips tips!

Jag vill dela med mig av några utomordentliga tips på böcker!

Självklart Sally Swifts båda böcker. Hon som gav Centrerad Ridning ett ansikte och hennes förklaringar är helt fantastiska! Den första boken heter Ett med hästen och den andra boken heter Centered Ridning. I dessa böcker kan vi både få fina förklaringar på Sallys tankar kring den Centrerade Ridningen och handfasta övningar, både avsuttet och uppsuttet. Mycket bra läsning!

Sedan vill jag rekommendera två böcker till.

Den ena heter Total Stabilitetsträning av Joanne Elphinston. I den kan ni läsa om Stabilitetsträning som är skadeförebyggande och prestationshöjande. Boken har olika delar där bl.a. kraft i rörelse beskrivs och några delar är specifikt inriktade på ridning och avsutten träning för ryttare. Super bra bok och massor av bra läsning!

Den sista boken som jag vill rekommendera idag är Ridningens Anatomi av Gillian Higgins. Denna bok är precis som titeln skvallrar för oss. Vi kan läsa om hästens anatomi där hon beskriver skelett, muskulatur, senor, ligament och hur dessa arbetar var för sig och i samspel med varandra. Vi får lösgörande och stärkande övningar och en större förståelse i hästens rörelser. Så härlig bok med enormt mycket kunskap i.

Ta er tiden att njuta av dessa böcker nu under sommaren. Ja de fungerar ju utmärkt till de andra årstiderna med!

Kunskap är inte tungt att bära sägs det. Så lika bra att testa.