Helgövning v. 41

Under den senaste tiden har jag blivit inspirerad av Franklin Metoden® och därför börjat leka med bollar för att lösa upp spänningar, hitta nya rörelsemönster och öka min kroppsmedvetenhet. Jag använder bollarna både uppsuttet och avsuttet.

Mina fötter blir ofta spända när jag rider, vilket påverkar min balans och koordination negativt. Som ryttare vill vi ha en stabil fot och vrist som ju samtidigt ska vara sviktande, flexibel och elastisk.

Du kan själv prova vad som händer i din kropp när du spänner fötterna genom att stå på ett ben och skaka underbenet som om du skakade av vatten av tårna, testa sedan att göra det samtidigt som du kniper med tårna och fundera över vad som händer med svikten i fotleden och med din balans. Vad blir det för skillnad om du slappnar av i foten och skakar den? (Är det svårt att stå stadigt kan du ta stöd med handen mot en vägg eller stol.)

Övningen i videon nedan hjälper dig att lösa upp spänningar i fötterna, bli mer jordad och få känslan av att gå på moln!

One Comment

Comments are closed.