Grundstenarna.

Vilka är de grundläggande teknikerna i Centrerad Ridning?

Korrekt andning  
Minskar spänning och trötthet, sänker  tyngdpunkten, engagerar dina djupa inre muskler och hjälper din häst att bli lugnare och mera uppmärksam.

Mjuka Ögon 
Tillåter ett större synfält, ökar medvetenheten om din och din hästs kropp, skapar mindre spänning och lättare, friare rörelser.

Centrering
Tar dig till ditt centrum för kontroll och energi, djupt inne i den nedre delen av kroppen, vilket gör din sits stadig och säker. Centreringstekniker kan hjälpa dig uppnå den mjuka kraft och det tydliga fokus som är typisk för de orientaliska stridskonsterna.

Balans eller Byggstenarna  
Rätar upp din kropp och ger dig en äkta och stadig balans över din hästs tyngdpunkt, vilket gör det möjligt för dig att sitta säkert samtidigt som du följer hästens rörelser mjukt och bekvämt.

Dessa fyra grundstenar tillsammans med “tydliga avsikter” – för effektiv kontroll, riktning och användning av hjälperna, och jordning – för en bättre balans, säkerhet och stabilitet, ger en frihet till rörelse, tillit och harmoni mellan häst och ryttare och kan hjälpa till att lösa många svårigheter.

“The ultimate goal of Centered Riding is not to be a discipline unto itself. It must go forward in its purest and least complicated form so that it may be integrated into all disciplines of riding.”   – Sally Swift

Läs mer om Centrerad Ridning här:

One Comment

Comments are closed.