Etablera goda vanor

Hösten. Äntligen här eller alldeles för tidigt? Oavsett innebär de oftast någon form av nya rutiner för oss hästmänniskor. Kanske har du stallat in hästarna eller så har de kommit tillbaka från bete. Kanske kan du börja öppna större delar av hagen om du haft en gräskänslig häst. Hur som helst vill jag påminna och uppmuntra att ta “tillfället i akt” att i samband med de nya rutinerna som hösten innebär, passa på att etablera en eller ett par nya bra vanor/rutiner. Det kan vara alltifrån att ta 10 djupa andetag innan du hämtar din häst, att lyssna på någon inspirerande podd eller bok medans du mockar, att tänka 3 goda tankar om dig och din häst eller lyfta hästens manke 3-5 gånger varje dag.

Mina hästar har just fått komma tillbaka till vinterhagen och ligghallen.

Att etablera nya rutiner kan vara lite svårt till en början, men att passa på att göra de i samband med att du ändå behöver ändra nått i vardagen kan göra de enklare. Det klurigare är ofta att komma ihåg de nya man ska göra, jag har arbetat själv med detta en del och mina 3 bästa tips kommer här:

  1. Sätt ett larm/påminnelse på mobilen ä. (Låter så simpelt – jag vet! Men de gör faktikst skillnad.)
  2. Sätt en lapp eller annat på höstens grimma, som en påminnelse att tex rygga den dagligen.
  3. Gör de nya dirket du kommer på det, att tänka “Jag gör de strax” innebär tyväer ofta att de glöms bort.

Hoppas ni hittar några nya vanor och lyckas hitta ett sätt att behålla de enda fram till nästa höst.

//Madde