“The curse of living in interesting times.”

Vi lever i oroliga tider, tider i osäkerhet och rädsla. Men samtidigt ser man också att det även spirar så mycket kreativitet och kärlek överallt. Jag var på en föreläsning med Carolina Gårdheim för många år sen och fick då ett smycke där det stod ”VÄLJ KÄRLEK”, det budskapet gick rätt in i mitt hjärta och jag påminner mig själv ofta om det. Välj kärlek. En kan inte göra allt, men alla kan göra något.

Jag är en person som lätt går in i oro, och just nu är det mycket som skapar oro. Både på ett internationellt, yrkesmässigt och personligt plan. Stressbägaren fylls och jag går runt med ont i magen och illamående. Men det hjälper ju inte någon att jag gör det, och ingenting blir bättre av det heller. Så häromdagen när jag körde bil till jobbet och solen sken, så tänkte jag på hur tacksam jag är att jag kan köra bil till jobbet, lyssna på musik från andra sidan världen och att solen skiner. Sådant som är så lätt att ta för givet. Så tänkte jag på alla de där självhjälpsböckerna och peppiga bloggar man läst; ”skriv en tacksamhetsdagbok”, ”skriv varje kväll ner tre saker du är tacksam för”. Det kanske ändå ligger någonting i det. För jag hjälper ingen när jag går runt i stress.

Jag är tacksam över så mycket i mitt liv. Jag är tacksam över att ha möjligheten att gå på kurs för Susanne Widner och träffa fantastiskt drivna, stöttande och ödmjuka affärskvinnor inom hästbranchen. Jag är tacksam över mitt yrke som ridinstruktör, jag är tacksam för mina ridskoleelever och det enorma stöd och kärlek jag fått den senaste tiden. Tacksam för ett yrke där jag kan träffa mina elever och deras hästar och vara totalt fokuserad på oss just där och då. En övning som jag tagit upp igen är Susanne Widners ”blomman”, det är en helt fantastisk övning om man vill glömma tid och rum för en stund. Och dessutom skratta en massa tillsammans! (Ytterligare ett plus är att hästarna blir väldigt fina i övningen.)

Blomman är en övning där hästen i lugn och ro får öva på sin balans och styrka. Mönstret går ut på att du rider på två åttvolter. Du hittar en grundlig beskrivning för övningen här:

HIPPSON – BLOMMAN

Ta hand om varandra och VÄLJ KÄRLEK!