Naemi Florin

Utbildning/Disciplin: Instruktör i Centrerad ridning, nivå I

Undervisar: Dressyr

Vad CR är för mig: Ett sätt att lära sig och lära ut ridning som och fokuserar på ryttarens såväl fysiska som mentala balans för att smälta samman häst och ryttare till en harmonisk enhet

Ambulerande: Med kollektivtrafik

Bor: Stockholm

Hemsida:

Sociala medier: 
Instagram: @pegasushorsemanship

Kontaktuppgifter: naemi.florin@gmail.com

Min historia: Jag började rida när jag var tio. Under tonåren hängde jag i stallet mest hela tiden – ridskola är dyrt, så det blev kanske inte fullt så mycket ridning som jag själv hade önskat, men desto mer tid fanns över till stalljobb, hästhantering och allmänt hästumgänge. 

2013 började jag rida på Häståkeriet i Stockholm – först en termin westernridning, därefter ”vanlig” (engelsk) dressyr igen. Där lärde jag mig att ridning inte behövde vara så spänt och ihoptryckt som jag fått intrycket av att det ”skulle” vara för att räknas som bra ridning, utan den fina kontakt jag letade efter från marken ”fick” jag också leta efter från hästryggen. Jag fick också möjlighet att hålla i turridningar, vikariera som ridlärare och hantera hästar på diverse olika sätt. 

Centrerad ridning upptäckte jag när jag började rida för Elettra Sonedotter 2020, och hade privilegiet att gå instruktörsutbildningen redan ett år senare, sommaren 2021. Sedan dess har jag tagit varje chans jag fått att hålla i ridlektioner, och hoppas på desto fler sådana möjligheter framöver. Jag gav också mig själv en häst (min första!) i julklapp julen 2021, vilket känns oerhört spännande och surrealistiskt. I dagsläget jobbar jag till vardags som fysikdoktorand och är tekniskt sett bara i stallet på fritiden, men hästar är min stora passion och jag hoppas på att ha tid och råd att gå fler hästrelaterade kurser och utbildningar och att ägna ännu mer tid åt dem i framtiden.