Liv Wiodahl

Utbildning/Disciplin:
Centrerad Ridning Instruktör Nivå I. Jobbar med och utbildar mig för närvarande inom Susanne Widners uppbyggande system för Hållbara hästar. Dipl. Empowering coaching – SISU, Ungdomsledare – SvRF. leg. Arbetsterapeut.

Undervisar:
Dressyr, Markarbete, Hoppning, Tömkörning

Vad CR är för mig:
Kroppsmedvetenhet och helhet är det första jag tänker på när jag tänker CR. Med det kommer balansen, stabiliteten och harmonin. Sedan jag själv upptäckte CR har jag utvecklats enormt som både ryttare och hästmänniska. Jag har en känsla av glädje och gemenskap med hästen i varje stund vi är tillsammans oavsett väder och vind.

Ambulerande: Ja

Bor: Sollefteå

Hemsida: Under uppbyggande

Sociala medier:
Facebook: Wiodahl Häst & Ryttare

Instagram: Wiodahlhästochryttare

Kontaktuppgifter:
wiodahlhastochryttare@outlook.com

Min historia:
Hästar har varit min livsstil sedan 3 års-ålder, med sin början tillsammans med morfars travhästar. Ja, det hände att jag slängdes upp på ryggen utan hjälm eller utrustning på hästen. Jag fastnade direkt, andades hästar och som än idag leder alla samtal in på hästar, oavsett hur de startade. En drös med hästar har kommit i min väg, alla med dess egna personlighet och vilka otrolig lärdomar de gett mig. 2002 var första gången jag hörde talas om Centrerad Ridning och fick rida min första lektion för Lotta Månsson Söderström, Centrerad Ridinstruktör nivå IV. Jag gillade det och det fanns med mig i periferin under många år. Det dröjde dock till 2012 innan jag kom i kontakt med Centrerad Ridning igen hos Yvonne Larsson i Umeå, Centrerad Ridinstruktör nivå II. Där fortsatte jag och utnämnde henne mer eller mindre frivilligt till min mentor och coach.

Jag utbildade mig till instruktör 2019 i Centrerad Ridning Nivå 1. Jag brinner för utvecklingen hos häst och ryttare och inget ger mig sån energi som att se hur det lossnar hos ryttaren och oftast då även hos hästen. Jag uppdaterade mig sommaren 2021 och ser fram emot nästa tillfälle. Som ung tävlade jag framförallt i hoppning men konstaterade rätt tidigt att jag inte gillar att tävla själv utan finner större glädje i att se andra glädjas åt sina resultat och sin utveckling. Nu rider jag själv främst dressyr och tömkör. Jag tränar numera för min egen utvecklings skull och för glädjen i att just träna min ridning, min kroppsmedvetenhet och känna samspelet utvecklas tillsammans med hästen. Jag rider själv för Yvonne Larsson, Centrerad Ridinstruktör Nivå II. Susanne Juto Nordenfors, Centrerad Ridinstruktör Nivå II samt Lotta Månsson Söderström, Centrerad Ridinstruktör Nivå IV. Ett av det fina med hästar är att vi aldrig kan lära oss för mycket, vi kan aldrig sluta utvecklas. Min förhoppning och ambition som instruktör är att förmedla detta vidare till mina elever. Upprätthålla nyfikenheten, viljan att utvecklas och öka sin förståelse med och om hästen genom hela livet.

Jag uppdaterar mina kunskaper om hästar kontinuerligt genom olika kurser och litteratur. Utöver min roll som instruktör arbetar jag som Leg. Arbetsterapeut och hoppas på att i framtiden kunna skapa något där jag får använda mina kompetenser till att hjälpa människor med varierande behov och förutsättningar tillsammans med dessa fantastiska hästar.