Veckans övning v.15 Jordning

Har under en mycket kort period försökt mig på det här med meditation med intentionen att bli mer medveten om min kropp och mina energier. I min ridning är jordning något som jag behöver jobba mer på. Är vi jordade i sadeln så blir vi enligt min mening mer balanserade på alla sätt.

Eftersom jag är nybörjare på det här med att meditera och jag sällan tar mig tiden till att bara sitta och vara så upplever jag att guidade meditationer varit bra, relativt korta sådana. Youtube har varit min största plattform för att hitta olika typer av meditationer, lite överväldigande mycket att välja på faktiskt, framför allt om man även kan tänka sig meditera till engelsktalande personers röster.

Resultatet jag känner redan nu efter min veckas långa meditationsträning är att jag fått en annan dimension av lugn och tillåtelse. Att relationen till hästarna har blivit ett snäpp djupare och att jag blivit mer inkännande till dem. Flum flum, möjligtvis?! Men det funkar! Jag märker förändring och förbättring.

Nu under påskledigheten och i coronatider kanske många har lite mer tid över än annars, perfekt tillfälle att hitta nya rutiner för bättre mående.

Hitta en läig solig plats, ta fram telefonen och hörlurarna, sök reda på en lagom lång meditation som du dras till på youtube, eller någon annan plattform, sätt dig till rätta med näsan mot solen och lyssna. Upplev vad som händer och försök inte analyser, bara tillåt dig att vara du. Om du är meditationsproffs kanske fåglarnas kvitter och solens strålar räcker för att komma ner i kroppen och avslappning infinna sig.

Här är ett tips på en guidad meditation på svenska, den är ca 6 minuter lång. Du kan göra den stående också. Efter att den är klar, tillåt dig vara kvar en stund i den kanske lugnare känslan. Far tankarna hit och dit, acceptera det och försök igen lite senare.

Vilket träd föreställde du dig?

Glad Påsk önskar vi alla er alla!🐣