Veckans övning v.4

I veckans övning får vi träna på samspel, finslipning av signaler och lyhördhet mellan häst och ryttare.

För att vi ska få det lättare i vårt utförande så behöver vi ha balans längs vår lodlinje och balans mellan höger och vänster sida. Vi vill ha örat ovanför axeln. Axeln ovanför höften och höften ovanför hälen.

Sittbenen får vila lika mycket i sadeln på både höger och vänster sida. Våra knän kan vara lika mycket böjda och våra fötter får vila vågräta med lika mycket tyngd mot stigbyglarna.

Ta 3 djupa andetag. In och ut genom näsan. Ända ner i magen och ryggslutet.

SÅ! Nu börjar vi!

Vi ska rida en form som ser ut som en DROPPE.

I spetsen av droppen skall vi utföra en bakdelsvändning eller framdelsvändning. Välj själv och ta gärna varannan för att variera.

Efter vändningen så fattar du galopp tillsammans med din häst och galopperar en båge innan ni bryter av för att förbereda en ny vändning.

Efter 3 vändningar så byter vi varv.

Tips och trix:

🔸️Bakdelsvändning sker med stilla hand. Avslappnade gluteer och en vridning utifrån naveln åt det håll du vill vända. Bibehåll balansen utan att luta dig.

🔸️Framdelsvändning sker med bibehållen lodlinje. Långa ben ner mot stigbygeln och signalera med skänkeln till hästen vilket bakben den skall förflytta under sin kropp. Skänkeln bör inte bli statisk.

🔸️Galoppfattningarna utför vi i balans och vi ber om galopp när yttre bakbenet är i luften och har en chans att landa i galopp.

Lycka till och ge din underbara häst en saftig morot efter träningen.