”Ambitioner och kärlek är stordådens vingar.”

Ikväll har jag mitt praktiska prov i SWUS (Susanne Widners Uppbyggande System). Systemet bygger till stor del på att skriva ner sina långsiktiga och kortsiktiga mål för att sedan lägga upp en hållbar träningsplan.

I detta inlägg vill jag därför dela med mig av mina kortsiktiga och långsiktiga mål med min welshponny, Lillemons Tiger (Cassie).

Foto: Isabel Wixtröm

Cassie har funnits i mitt liv sedan hon var liten. Hon fattade tycke för mitt sto när de gick på samma bete och jag hade inte hjärta att skilja dem åt, så hon fick följa med oss hem. Cassie har alltid varit kavat och självständig, hon har hela tiden gått sin egen väg (bokstavligt talat). Hon har fått tid på sig att växa och utvecklas både fysiskt och psykiskt, hon har varit med på några NH-clinics och ett par utställningar men vi har tagit det i hennes takt.

En dag var det som om att hon hade bestämt sig för att det var dags att ta nästa steg. Plötsligt hängde hon vid grinden varje gång vi jobbade någon annan häst på ridbanan. Det var hennes tur att hitta på roliga saker nu!

Mina mål och ambitioner är att hitta en aktivitet som både jag och Cassie tycker är rolig! Mitt långsiktiga mål är att tävla svårklass enbet. Därför är ett av mina kortsiktiga mål att köra in henne nu i sommar.

Förra veckan hade vi intensiva dagar med inkörning på Torsholma i Vallentuna och kom jättelångt i inkörningsprocessen. Hon var så duktig och trygg, både att åka transport, vara på ett nytt ställe och vänja sig vid både släpa och vagn. Vad jag älskar min lilla ponny, så vacker och så klok! Ser fram emot vår resa tillsammans!