Sitt lite på huk

Igår på min uteritt kände jag verkligen att jag kunde nyttja min kropp.

Ibland känns det som att jag inte kan göra det. Om jag fint och smidigt vill flytta skänkeln eller använda mina knäleder så tar det vissa gånger stopp. Det är frustrerande de dagar som jag inte kan nyttja mig på bästa vis.

Nu tänkte jag ta några matnyttiga saker som hjälper mig att nyttja mina leder och gör att jag kan röra mig på ett vis som känns fritt och lättsamt. Med så lite ansträngning som möjligt.

Hemma så sitter jag ofta på huk. hela foten i marken, mina knän pekar samma håll som mina tår, lite snett utåt och jag tänker på att min ryggrad ska vara en enhet, lång och rak från svanskotan och upp till huvudet. tyngden i foten är fördelad så att det känns inte mer längre fram på foten än vad det gör längre bak. Jag bygger mycket lego med min son så då passar jag på att sitta på huk lite. Eller när jag ska mata eller gulla med katterna.

De dagar som jag varit stressad, kall eller suttit mycket så kan jag inte sitta på huk med foten i golvet. De dagarna blir det svårare för mig att rida med. Jag har samma kropp med mig upp på hästen.

Happy baby pose är också något som jag tycker känns skönt och som hjälper mig att bli friare i min kropp vilket gör att det blir härligare på hästryggen. Den är bara att googla så hittar du många fina bilder och förklaringar på denna. Säkert mycket mer beskrivande än vad jag ger dig. Jag är ingen expert på yoga men i denna pose så tänker jag lite extra på att fylla ut ryggen mot golvet i svanken.

Att gå en bit på uteritten eller innan jag sitter upp på banan känns också väldigt bra. Jag blir uppvärmd och brukar lägga en extra tanke på att ta naveln mot ryggraden och se framåt. Det ger mig mer kraft i stegen och bättre andning.

Har du något som du gör innan du sitter upp?

Många gånger ger så lite ansträngning mig så mycket och vem gillar inte det!

Bara att rotera armarna uppifrån mina axlar och röra mina ben i alla möjliga riktningar, utan att det gör ont eller blir obehagligt såklart, är ju jätte härligt. Elettra har ju gjort en fantastisk genomgång av kroppen. Kolla in den här!

Min häst har bra hovslagare, fantastisk kiropraktor och hans träning är uttänkt så att han är glad och framåt. Men en ofantligt stor skillnad blev vårt samspel när jag också utvecklade mig och tog hand om mig. Ett besök hos kiropraktorn gav mig nya möjligheter och ny kunskap om min egen kropp. Värt att göra om du går och funderar på det!

Det behöver inte vara svart eller vitt. Jag gör rörelse när jag har tid som jag vet ger mig glädje även i sadeln och jag har lagt ned lite mer tanke på att ta hand om min egen kropp.