Helgövning v.19

Ridning handlar om så mycket mer än teknik och “att göra” i min värld. För mig handlar det om hur jag fungerar både fysiskt och psykiskt. Kan jag tillåta mig ta tiden att känna in och hitta min kroppsliga balans har jag förhoppningsvis kommit i någon form av psykisk balans också. Finna balansen ett steg i taget, hela tiden förhålla mig till här och nu, ta emot, ha tillit och sedan guida.

I resan till att bli mer medveten om sig själv anser jag att det är viktigt att kunna sätta ord på vad man upplever och vad man gjort bra, att skriva ner dem eller ännu hellre uttala dem högt för sig själv och kanske även för någon annan för att befästa dem för oss själva. Min upplevelse är tyvärr att många häktar upp sig på vad de inte kan, vad hästen gjorde eller inte gjorde, alla de där stegen som kanske inte var perfekta i upplevelsen osv.

För att lyfta oss själva och faktiskt vara stolta över oss själva, vår häst och våra framsteg som vi gör varje dag så är helgens övning att efter varje ridpass/markarbete skriva ner, eller berätta för någon, 2 saker som du kom på i dig själv som hästen svarade på som du tar med dig till nästa gång du sitter till häst, alt. umgås med din häst.
Det kan t.ex. vara att du kom på vad andningen gjorde för skillnad i någon speciell övning eller under uteritten, hur huvudets placering påverkade hästens prestation genom volten, det kom en specifik bild för ditt inre öga som hjälpte dig hitta din centrering vilket ledde till att du kunde mjukna i handen och hästen bar sig bättre i tölten, du hitta ett bra läge och avslappning så att hälen kunde ta emot svikten ännu bättre i traven eller galoppen, osv osv osv.
Kan du inte komma på 2 saker så får du komma på 3!


Önskar dig en fabulöst trevlig helg ihop med din häst!
//Hedvig