April

Det jag älskar med att vara en del i organisationen Centered Riding är alla fantastiska möten. Både med hästar, elever och kollegor. De senaste veckorna har jag varit på resande fot.

Min första resa gick till Österrike där jag deltog i en “Centered Driving open clinic” med en amerikansk CR-instruktör lvl IV. Att vara på den anläggningen där kursen hölls är så inspirerande, då jag var i en miljö med fina vagnar, fina körhästar och engagerade kuskar. Jag fick låna ett par superfina och välkörda ponnyer av en kollega som står på anläggningen där clinicen hölls.

Under min andra resa var jag med som assistent till vår svenska CR-instruktör level IV, då hon höll en uppdatering i Tyskland. På en liten gård som kan beskrivas som en oas träffade jag tiotalet tyska kollegor och deras hästar. Under de fyra dagarna fick jag ta del av många nya övningar och bra verktyg jag kan ha nytta av i min egen ridning och i min undervisning.

I höst hålls 2019 års internationella CR-symposium i Tyskland. Till symposiet är alla som är intresserade av Centerad Ridning välkomna tillsammans med instruktörer och elever från hela världen. Under symposiet hålls flera föreläsningar och clinics. Mer om symposiet kan du läsa här.

Just nu befinner jag mig i Arboga hos kollegor och har förmånen att rida deras fina hästar. Följ oss gärna på instagram (ridningicentrum) för att följa oss på vår resa!