Helgövning v.16

Jag tycker om att fundera och analysera. I ridningen är det mycket kring..om jag gör så, vad får jag då och hur kan jag sedan utföra det så effektivt som möjligt?

Jag är nog innerst inne bara en lat ryttare…Men säg det inte till någon.

Snäll är jag också. Jag vill göra så lite som jag kan på ett sådant fint vis som möjligt mot min häst, men få ett fantastiskt resultat. Vi kan göra rörelser lätta men att det finns underlag bakom. Ett Varför.

I torsdags skrev jag ett inlägg om hur jag kan tänka mig mina leder som gångjärn. Jag vill dela lite tankar med er kring detta.

För något år sedan så fick jag för mig att jag skulle tävla med en person i att cykla upp för en backe. Jag svarade som jag för det mesta brukar: Roligt! Det gör vi!……

…..Det var en uppförsbacke..på 5km..Och jag hade inte ens någon cykel. Tävlingen gick åt skogen och eftersom jag köpte cykel mm så kostade utmaningen mig mycket. Men jag tränade väldigt bra under en period och lärde mig mycket.

På en sådan cykel som jag tränade med så hade man skor som man fäste i pedalen. Under detta fick jag höra av de som kunde, att jag skulle tjäna på att tänka på cirkeln som jag gör med mina fötter. Eftersom jag satt fast i pedalen så behöver jag uppmärksamma att jag ska dra hälen runt också. Inte bara trampa på pedalen som när jag lärde mig att cykla i yngre år.

Förutom mindre pengar i kassan och ömma gluteer, tog jag med mig denna kunskap upp i sadeln på hästen.

När vi står på marken och börjar gå så börjar vi sällan med att pressa ned hälen. Nej vi lyfter hälen och sedan är hela rörelseapparaten igång och våra leder och muskler arbetar tillsammans och vi går. Vi håller balansen också.

Varför pressar många av oss då ned hälen i stigbygeln? Skulle jag följa hästens steg på samma vis som när jag går så kan jag kanske känna den balans som jag gör när jag går mot marken?

Jag kanske kan sitta ned i traven och tänka mig ett gummiband från mina sittben, ned till mina hälar och hela tiden låta gummibanden svikta för att hålla rörelsen och inte spänna mig i mina leder.

Gummiband mellan sittben och hälar.

Om jag tar med mig tankarna från cykeln. Då påminner jag mig själv om att jag har en baksida att rida med.

En som med fördel ger mig balans och styrka när jag behöver den.

Testa!

Glad Påsk allihopa! Ge varandra en extra kram och lyft upp någon du gillar💛