”Ryttare väljer hästar med personlighet som liknar deras egen”

Jag fick frågan: ”vilken av dina hästar gillar du bäst?”. Det är ju lite grann som att fråga: ”Vilket av dina barn gillar du bäst?” Det vill säga; omöjligt att svara på. Men det fick mig att fundera lite över mina hästars personligheter. Mitt fullblod är modig och lojal, min welshponny är busig och självständig, min shetlandsponny är obstinat med ett j*klar-anamma. Alla mina hästar har sin givna plats i vår flock och har kommit till mig på olika sätt utan att jag har behövt leta.

När jag funderade över detta så mindes jag även en bild på facebook med texten ”ryttare väljer hästar med personlighet som liknar deras egen”. Funderade lite kring huruvida det stämmer i min egen flock. Jag har ju alltid beskrivit mig själv som en ”kallblodsmänniska” och jag tror att jag bäst beskrivs som en Shetlandsponny: kort/liten, matglad och med ett j*klar-anamma.

Hur speglas din och din hästs personlighet?