Veckans övning v. 1

Hej och välkomna tillbaka till årets första blogginlägg!

Hoppas ni har haft god nytta av övningarna i adventskalendern som vi delat från Centrerad Ridning Sverige under december.

Denna helg vill jag dela med mig av en av mina favoritövningar som min tränare brukar göra i slutet av lektionen; du tar din högra hand och lägger på vänster axel. Sen tackar du dig själv för en god ritt. (Sen klappar du ju såklart även om din häst!)

En annan liknande övning är att säga tre bra saker du gjort under rid/körpasset. Det behöver inte vara stora saker, det kan vara: jag lyckades andas ut i halten, vi fick till den där högergaloppen, vi lyckades hitta takten i traven, vi red i alla gångarter, den där halten i slutet av passet blev väldigt välbalanserad.

Genom att notera tre bra saker om ditt ridpass så tränar du upp och blir medveten om dina och hästens styrkor.

Lycka till!