Helgövning v.36

Tre koner är allt du behöver idag.

Vi ställer dem t.ex. på rad med ca 10m mellan.

Här kan vi verkligen göra övningar från soluppgång tills solen går ned om vi vill!

  • Serpentinbågar
  • Volt runt varje kon
  • Rakt spår-sidoförflyttning-rakt spår
  • Bakdelsvändning eller framdelsvändning runt enstaka kon
  • Trav på rakt spår med halt eller övergång vid kon
  • Galopp med byte runt kon osv osv

Ja ni förstår att vi kan hitta på övningar i massor här. Oavsett vilket moment vi vill träna lite extra på idag med våra koner till hjälp, så önskar jag att du och jag tar oss an uppgiften med en extra tanke på vår egen balans.

När jag rider Serpentinbågar runt mina koner så är jag centrerad med naveln mot min ryggrad och jordad. Mina fötter vilar tungt i stigbyglarna så mina ben och leder kan följa hästens rörelser.

Är jag följsam så kan jag lätt korta och länga hästens steg i balans.

När jag gör en volt runt varje kon…Ja en och en halv volt blir det för dig som är uppmärksam!…så tänker jag extra på att jag sitter mitt ovan min häst. Kanske visualiserar jag att vi rider på ett järnvägsspår och vill hålla mig innanför tågskenorna som ligger på marken. (För att hålla oss i balans och inte falla inåt)

Är jag riktigt vinglig idag så sträcker jag upp min inre arm ovanför huvudet med tummen bak mot hästens svans medan jag sitter avslappnat i sadeln. Kom ihåg att slappna av dina knän.

Tar jag mig in på en övning med övergångar och halter så fokuserar jag lite extra på min andning. Just idag. Just idag gör jag det lite extra väl.

Jag andas ut…uuut i mina övergångar och breddar försiktigt mitt säte så hästen får utrymme att höja sin rygg och använda sina lungor när vi gör en övergång nedåt.

Ibland tänker jag extra mycket på varje rörelse. Hos mig. Hos min häst. Hos oss tillsammans.

Ibland behöver jag andas lite lugnande för att vara närvarande i mina övningar. Och oftast njuter jag av omgivningen och min underbara följeslagare samtidigt som vi gör en ryggning här och en sidoförflyttning där.

Tre koner kan vara en härlig inspiration till dagens träning. Hoppas att ni får ett bra pass tillsammans❣